Muži

Zimní dilatační plovák

Zima je obdobím, kdy zvířata spí, lidé se vyhřívají ve svých domovech, popíjejí horký čaj a užívají si třeba i adventu v období Vánoc. Jenomže věci venku na tom tak dobře nejsou. Platí to samozřejmě také v případě našich bazénu. Pokud bazén necháváte přes zimní období stát venku, není to nějaký jiný typ, který byste na podzim sklízeli, pak musíte počítat s kvalitním zazimováním a s ochranou.
sníh v parku.jpg

Chraňte svůj bazén v období zimy, odvděčí se vám

Pokud budete bazén chránit, jistě se vám odvděčí, což poznáte na první pohled. Mráz a zima totiž ničí vše, co jim přijde do cesty. Zahradu zasype sníh. Voda zamrzne v led. A právě led je největším problémem a největší hrozbou. Led se rozpíná, a proto může poničit i náš bazén. Naštěstí jsou zde způsoby, jak bazén ochránit. Zimní dilatační plovák je plně přizpůsoben tomu, aby odolával vysokým mrazům, a také se poddá jakémukoliv rozpínání ledu. Je vyroben z pružného plastu a navíc je velice odolný. Zvládne přežít jakékoliv nežádoucí povětrnostní podmínky. Vítr, sněhovou vichřici, mráz, kroupy, sněhovou kalamitu zkrátka a dobře cokoliv. Své vlastnosti si vždy zachová.
mladík u kraje bazénu.jpg

Led už nikdy nepoškodí váš bazén

V zimním období vždy musíme počítat se špatným počasím. Bazén zůstane stát, voda v něm zamrzne. Zamrzání vody s sebou přináší jednu negativní vlastnost. Zejména v ohledu na bazény, protože led se rozpíná. Vlivem rozpínání se vytvoří tlak na stěny i bazénovou folii, což není dobré. Bazénová folie ale i samotný bazén se tím může poškodit, znehodnotit nebo se může něco poničit. Voda v kapalném stavu má menší objem, jakmile zamrzne a vznikne led, bude mít voda v pevném stavu, při zachování stejného množství, větší objem – zákony fyziky. Dilatační plováky jsou schopny tyto tlakové nesrovnalosti pohlcovat, a proto jsou skvělými pomocníky při obraně proti poškození bazénu.
drobné ptactvo.jpg
Ø Jednotlivé kusy těchto plováků se spojují pomocí oček. Při vložení do vody zaujímají svislou polohu. Jsou vyrobeny z vysoce kvalitního plastu, který nekřehne a skvěle odolává všem povětrnostním podmínkám. Dokáže se přizpůsobit a snadno pohltí veškeré nežádoucí změny.

Mohlo by se vám také líbit...